We found 0 results. View results
Your search results

Cât costă să locuiești în Nordul Bucureștiului? Studiu de piață

Posted by admin on
0

Partea de Nord a Bucureștiului este una dintre cele mai complexe zone rezidențiale din Capitală. De la oferte perfecte pentru clasa medie, până la cele mai luxoase imobile din oraș, toate sunt perfect distribuite în acest perimetru. Numărul ofertelor este atât de mare încât unui client i-ar fi cel puțin dificil să navigheze fără ajutor specializat prin această piață și să găsească oferta potrivită pentru el. IMOPEDIA.ro, în parteneriat cu IMONORD, a realizat o analiză de piață în două părți, care să traseze cele mai importante repere imobiliare din Nord. În prima parte este prezentat prețul pentru construcțiile tradiționale, cele pe care clienții le numesc „construcții vechi”, precum și prețul terenurilor din zonă.

Partea de nord a Bucureștiului se întinde de pe malul lacului Grivița, completând centura verde a orașului, trecând pe lângă repere importante precum Băneasa Shopping City, Romexpo, Petrom City, Parcul Herastrau, aeroporturile Băneasa și Otopeni, precum și gara principală a orașului, Gara de Nord. În această ordine, cartierul Bucureștii Noi este primul care trebuie discutat, atunci când vine vorba de Nordul Bucureștiului.

BUCUREȘTII NOI

Zona este foarte atractivă pentru cumpărătorii de apartamente de pe segmentul mediu, datorită localizării, dar și datorită infrastructurii foarte bine dezvoltate. Cartierul oferă locuitorilor aproape toate facilitățile necesare: parcul Bazilescu, piața 16 Februarie, școli, grădinițe, supermarketuri, un hipermarket, trei stații de metrou, două linii de autobuz și troleibuz. În următorii ani, în zonă se va construi și un mall AFI, precum și un nou hypermarket”, explică Daniel Cărbunescu, reprezentant Imonord.

Accesul către oraș este extrem de ușor, cartierul având mai multe ieșiri către diverse puncte ale Capitalei. Cei care sunt interesați de locuințele cu vechime construite în zonă, pot folosi drept reper următoarele prețuri:

Garsoniere
Prețul pornește de la 35.000 euro, iar suprafața medie este de 36 mp utili

Apartamente cu două camere
Prețul pornește de la 47.000 euro, iar suprafața medie este de 55 mp

Apartamente cu trei camere
Prețul pornește de la 65.000 euro, iar suprafața medie este de 76 mp

Apartamente cu patru camere
Prețul pornește de la 125.000 de euro, iar suprafața medie este de 115 mp

Vezi apartamente de vanzare in Bucurestii Noi

PIPERA – IANCU NICOLAE

„Locuințele individuale au prețuri care variază între 1.200 și 1.600 euro/mp. Și chiriile variază mult, între 550 euro pentru un apartament semimobilat într-un ansamblu imobiliar, până la 7.000 de euro pentru o proprietate deosebită, pretabilă pentru a fi reședință de ambasadă”, explică Olariu Lucian, reprezentantul Imonord.  

Detaliat, prețurile în zona Pipera-Iancu Nicolae sunt următoarele:

Garsoniere:
Prețul de pornire este de 42.000 euro, iar suprafața variază între 32 și 45 mp
Preț de închiriere: de la 250 euro/lună

Două camere:
Prețul de pornire este de 49.000 de euro, iar suprafața utilă variază între 70 și 160 mp
Preț de închirere: de la 400 euro/lună

Trei camere:
Prețul de pornire este de 76.000 euro, iar suprafața utilă variază între 70 și 160 mp
Preț de închiriere: de la 500 euro/lună

Patru camere:
Prețul de pornire este de 100.000 euro, iar suprafața utilă variază între 90 și 250 mp
Preț de închiriere: de la 1.100 euro

 

Vezi apartamente de vanzare in Pipera-Iancu Nicolae

AVIAȚIEI

Datorită polului de birouri din zona Calea Floreasca-Barbu Văcărescu, precum și continua dezvoltare a hub-ului Dimitrie Pompeiu, zona Aviației, pe lângă zona rezidențială Pipera, a devenit extrem de interesantă pentru cei care își doresc să cumpere în zonă. Astfel, în zona Aviației, prețurile pentru blocurile vechi sunt următoarele:

Garsoniere
Prețul de pornire este de 49.000 de euro, pentru o suprafață de 35 mp
Preț de închiriere: de la 300 euro/lună

Două camere
Prețul de pornire este de 79.500 de euro, pentru o suprafață de 53 mp
Preț de închiriere: de la 350 euro/lună

Trei camere
Prețul de pornire este de 100.500 euro, pentru o suprafață de 67 mp
Preț de închiriere: de la 450 euro/lună

Patru camere
Prețul de pornire este de 120.000 euro, pentru o suprafață de minimum 80 mp
Preț de închiriere: de la 550 euro/lună

Vezi apartamente de vanzare in Aviatiei

BĂNEASA

 

 

Băneasa este unul dintre cartierele cu prestigiu ale Capitalei, iar multitudinea de companii cu sediul în zonă a contribuit la creșterea cererilor pentru zonă. Pentru cei interesați să se mute acolo, prețurile pentru locuințele vechi sunt următoarele:

 

Garsoniere:
Preț de pornire 51.200 euro, pentru o suprafață de minimum 32 mp
Preț de închiriere: 300-500 euro/lună

Două camere:
Preț de pornire 72.800 euro, pentru o suprafață de minimum 52 mp
Preț de închiriere: 350-500 euro/lună

Trei camere:
Preț de pornire 91.000 euro, pentru o suprafață 70 mp
Preț de închiriere: 450-600 euro/lună

Patru camere:
Preț de pornire 121.500 euro, pentru o suprafață de minimum 90 mp
Preț de închiriere: 500-700 euro/lună

 

Vezi apartamente de vanzare in Baneasa

PIAȚA VICTORIEI

Două camere
Preț de pornire 80.000 de euro, pentru o suprafață de minimum 60 mp

Trei camere
Preț de pornire 140.000 de euro, pentru o suprafață de minimum 75 mp

Patru camere
Preț de pornire 150.000 euro, pentru o suprafață minimă de 90 mp

Vezi apartamente de vanzare in Piata Victoriei

ION MIHALACHE

Pentru zona ION MIHALACHE, prețurile variază destul de mult, cele mai mici prețuri înregistrându-se în cartierul Piața Chibrit, crescând semnificativ spre Turda, și ajungând la apogeu în zonele Domenii și Piața 1 Mai”, explică Ionuț Pruteanu, reprezentant IMONORD.

Două camere
Preț de pornire 48.000, pentru o suprafață minimă de 40 mp

Trei camere
Preț de pornire de 62.500 euro, pentru o suprafață minimă de 62 mp

Patru camere
Preț de pornire 68.000 euro, pentru o suprafață minimă de 72 mp

Vezi apartamente de vanzare in Ion Mihalache

TERENURI

 

În privința terenurilor, tranzacțiile s-au menținut pe trend ascendent, în ultimii ani. Clienții cumpără terenuri atât pentru a-și construi locuințe, cât și pentru a construi în scopul vânzării sau închirierii. Prețurile au avut o ușoară creștere, în ultimul an, în funcție de zonă și de coeficientul de urbanism.

 „Printre cele mai căutate cartiere din zona de Nord sunt Bucureștii Noi, unde prețurile sunt între 250 și 400 euro/mp de teren pentru loturile între 300 și 500 mp. Al doilea cel mai căutat cartier este Băneasa, unde există și loturi de teren de peste 500 mp, iar prețurile încep de la 270 euro/mp. Pentru cumpărătorii care doresc să-și construiască o casă cu o curte generoasă într-o zonă foarte bună, avem zona Pipera, unde găsim loturi de 700 până la 1000 mp sau chiar mai mari, cu prețuri cuprinse între 180 și 350 euro/mp”, explică oficialii IMONORD.

Segmentul premium este reprezentat de cele mai bune zone din piața rezidențială: Aviatorilor, Kiseleff, Nordului-Herăstrau, Primăverii, Dorobanți. În aceste zone există puține oferte active, iar prețurile sunt cuprinse între 1.000 și  2500 euro/mp. Tot pe segmentul tranzacțiilor cu terenuri, se constată o creștere a tranzacțiilor cu terenuri mari. Acestea sunt cumpărate ca investiție sau în vederea dezvoltării unor proiecte pe termen scurt sau mediu.

Un impact pozitiv asupra pieței au investitorii mari, care au reînceput căutările pentru terenuri cu potențial ridicat, în vederea construirii de ansambluri rezidențiale. În prezent, în zonele Kiseleff, Aviatorilor, Piața Victoriei și Titulescu există câteva proiecte rezidențiale cu apartamente, aflate în faza de construcție, cu livrare la gata în cursul anului viitor”, încheie Nistor Bocăneală, reprezentant IMONORD.

Vezi terenuri de vanzare in Zona de Nord

Compare Listings

WhatsApp chat